Om oss

Caroline och Dan


Det är vi, Dan och Caroline Sandberg, som äger och driver Björnskog. DC Ranch står för våra namn, och hamnar även först i namnen på våra föl. Här kan ni läsa mer om gården.


Caroline började med westernridning 2004, då hon jobbade ett år på en ranch i South Dakota. Att använda hästarna i det dagliga arbetet med boskapen tillhörde vardagen på ranchen. Efter det skaffade hon sin första westernhäst, ett fullblodssto, som tävlats i bland annat Pole Bending och Barrel Race. Detta sto blev senare mamma till DC Runin The Prairie. Några år av studier till husdjursagronom gjorde att ridningen pausades en del, men togs upp igen när studierna började bli klara och flyttlasset började dra sig hem mot Småland igen. Den första quarterhästen TQR Impressive Play köptes 2011 och de första fölen föddes 2013.

Här kan ni läsa mer om våra hästar.


Dan kommer ursprungligen från Bohuslän, men har nu blivit smålänning efter att han träffade Caroline under agronomstudierna i Uppsala. Dan har alltid varit intresserad av djur och natur och   har även han varit över i USA och bekantat sig med  jordbruket där ett par somrar. 


Förutom hästarna och kreaturen har vi även våra katter Ronja och Pirru, amerikanska Maine Coons naturligtvis, som håller bra koll på råttorna i ladugården. Vi har även några höns som ger oss ägg varje dag. 

Copyright © All Rights Reserved